skip to Main Content

Het Opbouwhuis  – Grip & Houvast Rondom Kanker –

marieke-

Marieke (1981) kwam tijdens haar studie Huid- en Oedeemtherapie in aanraking met de oncologie en de oncologische patiënt. Na haar studie is ze zich hier steeds meer op toe gaan leggen middels opleidingen en cursussen. Inmiddels is zij, naast oedeemtherapeut, ook coach in Positieve Gezondheid, Remissie Coach (coach bij- en na kanker), Ondersteuning Consulent Oncologie (stichting OOK) en OER sterk therapeut. Marieke hoopt in de zomer van 2022 de opleiding Oncologie en Palliative zorg in de eerste lijn af te ronden. In de combinatie van deze vakgebieden kan zij haar patiënten bieden wat zij nodig hebben:  zorg en aandacht voor de kankerpatiënt én diens omgeving.

Marieke kwam tot de conclusie: ‘de kankerpatiënt moet veel meer als één geheel worden gezien’. Er is veel meer als operatie, chemotherapie, bestraling of hormoonkuren. Om dit alles goed te kunnen doorstaan moet je aandacht geven aan àlles om de kankerpatiënt heen.  Want dat geeft Grip & Houvast.

henrike-

Henrike (1995) ontwikkelde tijdens haar opleiding tot fysiotherapeut al affiniteit met het begeleiden van de oncologische patiënt. Fysiotherapie bij deze patiënten is enorm waardevol en betekend zoveel meer dan alleen het verbeteren van het fysiek functioneren. Het geeft iemand houvast in een moeilijke tijd en verbeterd het zelfvertrouwen van de patiënt. Henrike heeft zich daarom met een masteropleiding gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van oncologische patiënten.

arthur-

Arthur (1968) loopt al wat jaren mee in het zorglandschap en heeft als visie  “De juiste zorg op de juiste plek” het gedachtengoed “de positieve gezondheid” sluit hier naadloos bij aan.
Met  een team van gepassioneerde mensen binnen Het Opbouwhuis gaan we ervoor zorgen dat u en uw naasten altijd terecht kunnen voor deze zorg of advies.

Arthur is een verbinder van netwerken. Als generalist komt hij altijd tot een oplossing of richting.
Zijn motto: ” Iedereen de beste zorg”.

Welkom in Het Opbouwhuis.

Warme groet,  Marieke voor ’t Hekke

Back To Top